Ειδησεογραφικό site

Αβραμόπουλος: Θα δουλέψω σκληρά για το πακέτο προτάσεων για το μεταναστευτικό

32

Στον προσωπικό του λογαριασμό του στο Twitter σχολίασε σήμερα το πρωί ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για τις προτάσεις της Επιτροπής σχετικά με την Ευρωπαϊκή Μεταναστευτική Ατζέντα.

Συγκεκριμένα, για την μετεγκατάσταση 40.000 αιτούντων άσυλο από Ιταλία και Ελλάδα αλλά και για την υλοποίηση του συνολικού πακέτου προτάσεων για το μεταναστευτικό, ο κ. Αβραμόπουλος είπε:

«Η Μεταναστευτική Ατζέντα θα παρέχει αλληλεγγύη σε όλα τα κράτη μέλη που έχουν ανάγκη. Μπορεί να αποτελέσει καταλύτης, ώστε να ενισχυθεί και όχι να καμφθεί το ευρωπαϊκό πνεύμα. Θα δουλέψω σκληρά με το Συμβούλιο της ΕΕ και την νέα Λουξεμβουργιανή Προεδρία για να οριστικοποιηθεί το πακέτο προτάσεων για το μεταναστευτικό τον Ιούλιο».

Επίσης, για τις επιφυλάξεις της Ουγγαρίας που σχετίζονται με τις πρόσφατες μεταναστευτικές πιέσεις που δέχεται στα νότια σύνορά της, ο Επίτροπος ανακοίνωσε ότι την Τρίτη «θα επισκεφτώ στην Ουγγαρία για να συζητήσω τις προτάσεις για το μεταναστευτικό με την κυβέρνηση».

Τέλος, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος δήλωσε ότι η Ευρώπη πρέπει να ενισχύσει την αλληλεγγύη της σε όλα τα επίπεδα.

Τα σχόλια είναι κλειστά.