Ειδησεογραφικό site

Αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής κατέθεσε η Βίκυ Σταμάτη

31

Αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής της κατέθεσε στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων όπου εκδικάζεται η υπόθεση για τις «χρυσές» μίζες των εξοπλιστικών με πρωταγωνιστή τον Άκη Τσοχατζόπουλο, ο συνήγορος της Βίκυς Σταμάτη.

Όπως είπε μεταξύ άλλων ο κ. Ραγκούσης: «Εδώ και ενάμιση χρόνο βρίσκεται σε ακούσια νοσηλεία. Δεν την προκάλεσε αυτή. Είναι δυνατόν να υποκρίνεται; Πέρασε από όλους τους γιατρούς και στο Θριάσιο και στο Δρομοκαΐτειο και όλοι είπαν ότι είναι πάσχουσα. Τι είναι αυτό που κρατά τη Βίκυ Σταμάτη στη φυλακή;

Πάσχει από ψυχική διαταραχή και αυτοκτονική συμπεριφορά. Το παιδί μεγαλώνει χωρίς γονείς. Έχει σε βάρος του μια εχθρική συμπεριφορά. Δεν υποκαθίσταται η αγκαλιά της μάνας. Η Βίκυ Σταμάτη έχει υποστεί ανεπανόρθωτη βλάβη.»

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος καταθέτοντας ως μάρτυρας στο δικαστήριο υπέρ του αιτήματος της συζύγου του, έκανε λόγο για εξοντωτικές ποινές που πληρώνουν η σύζυγος αλλά και η κόρη του μόνο και μόνο επειδή είναι συγγενείς του.

» Βρεθήκαμε στη φυλακή όλη η οικογένεια με εξοντωτικές ποινές. Εκτός από εμένα η γυναίκα αλλά και η κόρη μου. Παντελώς αθώοι άνθρωποι. Τίποτα δεν μπορεί να αποδειχτεί. Δικάζετε με βάση την οικογενειακή ευθύνη. Είναι δυνατόν; Κι όμως έτσι είναι. Η γυναίκα μου βρίσκεται φυλακή γιατί ήταν σύζυγός μου. Η κόρη μου το ίδιο. Εγώ είμαι ο στόχος. Εγώ είμαι ο αντίπαλος στη μάχη που δίνεται με όλα τα μέσα. Είναι πρωτίστως πολιτική δίκη αλλά και συμφερόντων».

Αναφερόμενος στον 8χρονο γιο τους είπε:» Ο γιος μας ζει στο χωριό Ζέλι. Τη Δευτέρα πάει σχολείο στην Αθήνα και την Παρασκευή επιστρέφει στο Ζέλι. Καταλαβαίνετε σε ποια κατάσταση ζει αυτό το παιδί 30 μήνες; Υπάρχει μια ιδιαίτερη σχέση μάνας-παιδιού. Επομένως αυτός ο χωρισμός, και το ότι παρατείνεται από εξάμηνο σε εξάμηνο, είναι οδυνηρός και για τη μάνα και για το παιδί.

Για την κατάσταση της μητέρας το λένε και τα χαρτιά. Ήταν άνθρωπος υγιής. Τώρα είναι κατεστραμμένη. Καταστράφηκε μέσα στη φυλακή”.

Πρόεδρος: Τι θα κάνει αν βγει από τη φυλακή;

Τσοχατζόπουλος:» Δεν υπάρχει για αυτή τίποτα περισσότερο από το παιδί της».

Τα σχόλια είναι κλειστά.