Ειδησεογραφικό site

Αίγιο: Πάνω από 360 αιτήσεις για ελέγχους σε κτήρια μετά το σεισμό

23

Κανονικά θα λειτουργήσουν αύριο όλα τα σχολεία του δήμου Αιγιαλείας, αφού όπως δήλωσε ο δήμαρχος Θανάσης Παναγόπουλος, οι έλεγχοι που έγιναν στα κτίρια έδειξαν ότι δεν έχουν δημιουργηθεί προβλήματα, από την σεισμική δόνηση των 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που σημειώθηκε το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής.

Όμως δεν θα λειτουργήσουν δύο παιδικοί σταθμοί, διότι οι ζημιές που έχουν υποστεί τα κτίρια δεν επιτρέπουν, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο τεχνικών έργων Δημήτρη Φιλιππάτο, την παραμονή παιδιών μέσα σε αυτά.

Όπως ανέφερε ο Θανάσης Παναγόπουλος, από το πρωί του περασμένου Σαββάτου δόθηκε προτεραιότητα στους ελέγχους τόσο των σχολικών κτιρίων, όσο και των κτιρίων που στεγάζουν δημόσιες υπηρεσίες. Πάντως και στην περίπτωση των δημοσίων υπηρεσιών, μετά τους ελέγχους που έγιναν στα κτίρια, δόθηκε το «πράσινο φως» για να λειτουργήσουν κανονικά αύριο το πρωί.

Όσον αφορά τους πρώτους ελέγχους που έχουν γίνει σε πολυκατοικίες, αλλά και σε μονοκατοικίες, ο δήμαρχος Αιγιαλείας δήλωσε ότι έχουν καταγραφεί ζημιές σε τοιχοποιίες διαμερισμάτων και διαδρόμων, οι οποίες όμως δεν δημιουργούν πρόβλημα στην στατικότητα των κτιρίων. Όμως, όπως πρόσθεσε, η αποκατάσταση αυτών των ζημιών απαιτεί χρήματα.

Στο μεταξύ στο Αίγιο βρίσκονται ήδη κλιμάκια της υπηρεσίας αποκατάστασης σεισμοπλήκτων, τα οποία μαζί με μηχανικούς του τομέα αποκατάστασης σεισμοπλήκτων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, θα πραγματοποιήσουν ελέγχους σε κτίρια και θα αξιολογήσουν τις ζημιές.

Επίσης, όπως ανέφερε ο αντιδήμαρχος τεχνικών έργων Δημήτρης Φιλιππάτος, στο δήμο Αιγιαλείας έχουν υποβληθεί περισσότερα από 360 αιτήματα πολιτών για ελέγχους σε κτίρια.

Πηγή: protothema.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.