Ειδησεογραφικό site

Ήρθε η ώρα της οριστικής ρήξης με τη λιτότητα, υποστηρίζει η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ

18

Ανακοίνωση για τις σημερινές κινητοποιήσεις σε όλη την Ελλάδα εξέδωσε η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ την οποία ανάρτησε στην επίσημη ιστοσελίδα της καλώντας όλους τους Έλληνες να συμμετάσχουν στα συλλαλητήρια σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας. Οι νέοι του κόμματος επισημαίνουν στο κείμενο τους ότι ήρθε η ώρα της οριστικής ρήξης με την λιτότητα και ζητούν άμεσα την εφαρμογή του προγράμματος της ΔΕΘ και των προγραμματικών εξαγγελιών της κυβέρνησης.

Μεταξύ άλλων, μέσω της ανακοίνωσης απαιτούν τώρα ένα «μνημόνιο για τους πλούσιους», για να πληρώσουν για την κρίση όσοι τη δημιούργησαν ενώ παράλληλα ζητούν να μην πληρωθεί καμία δόση προς τους δανειστές, χωρίς συμφωνία που να σέβεται τη βούληση του ελληνικού λαού.

Ολόκληρη η ανακοίνωση

«Είναι πλέον προφανές πως στόχος των «θεσμών» είναι να ταπεινώσουν την ελληνική κυβέρνηση, στέλνοντας ένα μήνυμα στον ελληνικό λαό, αλλά και σε όλους τους λαούς της Ευρώπης, ότι η λιτότητα είναι αδιαμφισβήτητη.

Γνωρίζουμε πως για τα συμφέροντα του κεφαλαίου η λιτότητα κατέχει οργανική θέση, καθώς αποτελεί το εργαλείο τους για τη μαζική υποτίμηση του κόσμου της εργασίας, τη διάλυση του κοινωνικού κράτους και την επικράτηση των αγορών και της λογικής του κέρδους παντού.

Συνεπώς, η διαπραγμάτευση είναι στην ουσία η σύγκρουση δύο κόσμων. Από τη μία μεριά ο κόσμος του κεφαλαίου, ελληνικού ή ξένου, που μάχεται για την επιβίωση της λιτότητας, αδιαφορώντας για την κοινωνική καταστροφή που προκαλεί, αλλά και για την ουσιαστική κατάλυση της δημοκρατίας, με την αψήφηση της σαφέστατης εντολής της 25ης Γενάρη.

Από την άλλη μεριά είμαστε εμείς, ο κόσμος της εργασίας και η νεολαία. Έχει έρθει η ώρα να βγούμε μπροστά και να πάρουμε τα πράγματα στα χέρια μας. Να υπερασπιστούμε τη δημοκρατία, να έρθουμε σε οριστική ρήξη με τη λιτότητα, να θέσουμε τις βάσεις για μια νέα πορεία που θα μεριμνά για την εξυπηρέτηση των αναγκών των πολλών. Μαζί με τους υπόλοιπους λαούς της Ευρώπης, που θα βρίσκονται επίσης στους δρόμους αυτές τις μέρες, να φωνάξουμε «ως εδώ!».

Δεν μπορούμε πλέον να αρκεστούμε στο ρόλο του θεατή. Βγαίνουμε στους δρόμους για να απαιτήσουμε να γίνει σεβαστή η λαϊκή βούληση. Να ξεκινήσει άμεσα η εφαρμογή του προγράμματος της ΔΕΘ και των προγραμματικών εξαγγελιών της κυβέρνησης, που αποτελούν ένα πρώτο βήμα για την ενίσχυση της θέσης του δικού μας κόσμου και μας κάνουν πιο δυνατούς στη σύγκρουση με το νεοφιλελευθερισμό. Να απαιτήσουμε τώρα ένα «μνημόνιο για τους πλούσιους», για να πληρώσουν για την κρίση όσοι τη δημιούργησαν. Να απαιτήσουμε να μην πληρωθεί καμία δόση προς τους δανειστές, χωρίς συμφωνία που να σέβεται τη βούληση του ελληνικού λαού. Κανένα βήμα πίσω, δεν αποδεχόμαστε κανέναν εκβιασμό!

Η νεολαία δεν έχει τίποτα να περιμένει από τη συνέχιση της λιτότητας που προσπαθούν να επιβάλλουν οι «θεσμοί». Μονάχα περισσότερη ανεργία, απαξίωση και μετανάστευση. Η συνέχιση των πολιτικών αυτών και η επιβίωση της ενιαίας ευρωζώνης, με λιτότητα για όλους και δημοκρατία για κανέναν, δεν μπορεί να περάσει πάνω από τις δικές μας ζωές.

Όριο μας είναι οι ζωές μας, οι ανάγκες μας, το δικαίωμά μας να αποφασίζουμε για όσα μας αφορούν, η αξιοπρέπειά μας.
Όλες και όλοι σήμερα στα συλλαλητήρια στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα και σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας».

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.