Ειδησεογραφικό site

«Έφυγε» από τη ζωή ο σπουδαίος καλλιτέχνης Αντώνης Βαρδής

52

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 66 ετών ο μουσικοσυνθέτης Αντώνης Βαρδής, ύστερα από άνιση μάχη με τον καρκίνο.

Τους δύο τελευταίους μήνες ο μουσικοσυνθέτης νοσηλευόταν στο νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ της Αθήνας, όπου σύμφωνα με ανακοίνωση του Ιδρύματος, απεβίωσε τα ξημερώματα.

Γεννήθηκε στις 7 Αυγούστου του 1948 στο Μοσχάτο. Στα εφηβικά του χρόνια, συμμετείχε στο συγκρότημα «VICKINGS». Σε ηλικία έξι ετών γνώρισε τον Τσιτσάνη, τον Παπαιωάνου, τον Ζαμπέτα και την Ρένα Ντάλια στο «Φαληρικό» όπου και τραγούδησε για πρώτη φορά.

Ο ίδιος εργάστηκε για βιοποριστικούς λόγους το 1954 δίπλα στον συνθέτη και δεξιοτέχνη στο μπουζούκι Μανώλη Χιώτη, στη «Γωνιά της Αθήνας» στην Πλάκα.

Ο Αντώνης Βαρδής έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με τους: Στέλιο Καζαντζίδη, Γιάννη Πουλόπουλο, Γιώργο Νταλάρα, Γιάννη Πάριο, Δήμητρα Γαλάνη, Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Χαρούλα Αλεξίου, Λίτσα Διαμάντη, Ελευθερία Αρβανιτάκη, Άννα Βίσση, Χ. & Π. Κατσιμίχα, Νίκο Ρωμάνο, Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, Κώστα Γανωτή, Αντώνη Ρέμο, Νίκο Βέρτη, Σταμάτη Γονίδη, Ηλία Κλωναρίδη, Μανώλη Λιδάκη, Πίτσα Παπαδοπούλου, Μανώλη Μητσιά, Χριστίνα Μαραγκόζη, Μανώλη Αγγελόπουλο, Ελένη Δήμου, Γλυκερία, Μελίνα Ασλανίδου, Ελένη Βιτάλη, Λιζέτα Νικολάου, Χάρη Βαρθακούρη, Κώστα Καραφώτη, Σάκη Ρουβά, Γρηγόρη Πετράκο, Πασχάλη Τερζή, Καίτη Γαρμπή, Νατάσα Θεοδωρίδου, Σταμάτη Γονίδη και φυσικά με το γιο του Γιάννη Βαρδή.

Μανώλης Μητσιάς: Ο Αντώνης ήταν πλούσιος συναισθημάτων, λυπάμαι πολύ

Τη θλίψη του για το θάνατο του καλού του φίλου Αντώνη Βαρδή, εξέφρασε ο γνωστός τραγουδιστής Μανώλης Μητσιάς.

«Ο Αντώνης ήταν ένας σπάνιος άνθρωπος, πλούσιος συναισθημάτων, που βοηθούσε τους πάντες και τα πάντα», είπε για τον φίλο και συνεργάτη του, μιλώντας στο Mega ο Μανώλης Μητσιάς.

Ο γνωστός τραγουδιστής, προσωπικός φίλος του Αντώνη Βαρδή, αναφέρθηκε στη σπουδαία παρακαταθήκη που αφήνει στη μουσική.

Για τις τελευταίες στιγμές της ζωής του φίλου του είπε: «Δεν μπορούσα να είμαι δίπλα στον Αντώνη, αλλά ενημερωνόμουν καθημερινά για την υγεία του. Ο Αντώνης αντιμετώπιζε με χιούμορ την αρρώστια του».

Τα σχόλια είναι κλειστά.