Ειδησεογραφικό site

Έφτασε η ώρα να λύσουμε το κυπριακό, λέει ο Ακίντζι

34

«Στην Κύπρο πλέον ήρθε ο καιρός της λύσης, μην πω ότι πέρασε κιόλας», δήλωσε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί, προσθέτοντας ότι μια διαδικασία διαπραγματεύσεων που ξεκίνησε το 1968 «ας την ολοκληρώσουμε το 2015».

«Είναι εύκολο να το λες. Δηλαδή, αναφερόμαστε σε μια διαδικασία κοντά μισού αιώνα. Γι` αυτό το λόγο πιστεύω ότι στο σημείο που έχουμε φτάσει αυτά που ήταν να συζητηθούν, συζητήθηκαν σε μεγάλο βαθμό και έγιναν οι αντιπαραθέσεις. Σίγουρα θα γίνουν και άλλες», είπε κατά τη διάρκεια συνάντησης του με τη λεγόμενη «πρόεδρο της Βουλής» του ψευδοκράτους Σιμπέλ Σιμπέρ.

«Οι προσδοκίες του κόσμου είναι υψηλές, το ίδιο και οι ευθύνες», ανέφερε ο κ. Ακιντζί ο οποίος είπε πως έχουν μείνει κάποια σημεία στις συνομιλίες ανοικτά, τα οποία επίσης θα συζητηθούν. «Αλλά» σημείωσε «ήρθε η ώρα και οι δύο πλευρές να δείξουν πολιτική αποφασιστικότητα και βούληση. Επεσήμανε ότι ως ηγέτης των Τουρκοκυπρίων, το μεγαλύτερο βάρος της ευθύνης πέφτει στους δικούς του ώμους και το να ανταποκριθεί μέχρι τέλους σε αυτή την ευθύνη είναι το μεγαλύτερο καθήκον του. Σε αυτό τον δρόμο, πρόσθεσε, ο κόσμος περιμένει να περπατήσουν μαζί, εννοώντας τα τουρκοκυπριακά πολιτικά κόμματα.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, ο κ. Ακιντζί είπε ότι το χθεσινό δείπνο με τον Κύπριο Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη ήταν μια καλή αρχή και υπογράμμισε τη σημασία να είναι καλό και το τέλος της διαδικασίας. Εξέφρασε την πεποίθηση ότι και ο ίδιος και ο κ. Αναστασιάδης θα καταβάλλουν προσπάθεια για ένα καλό αποτέλεσμα, σημειώνοντας ότι στη χθεσινή κοινωνική συνάντηση συζήτησαν το μέλλον και πώς θα προχωρήσουν.

Τα σχόλια είναι κλειστά.