Ειδησεογραφικό site

Έρευνα για κατασκοπεία σε βάρος εταιρείας στη Θεσσαλονίκη

31

Δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σχηματίστηκε από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε βάρος οκτώ ατόμων, πέντε Ελλήνων και τριών Γερμανών, για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, πλαστογραφία και παράβαση της νομοθεσίας περί πνευματικής ιδιοκτησίας.

Προηγήθηκε καταγγελία από επιχειρηματία-πρόεδρο, διευθύνουσα σύμβουλο και νόμιμο εκπρόσωπο εταιρείας κατασκευής γεωργικών μηχανημάτων στη Σίνδο Θεσσαλονίκης για «βιομηχανική κατασκοπεία» σε βάρος της εταιρείας της.

Σύμφωνα με την εταιρεία, οι οκτώ κατηγορούμενοι αντέγραψαν σε εξωτερικά αποθηκευτικά μέσα σχέδια εξαρτημάτων και ανταλλακτικών, τα οποία αποτελούν μοναδικές δημιουργίες της εταιρίας (πατέντες).

Στη συνέχεια, διέγραψαν τα στοιχεία αυτά από τους διακομιστές της εταιρείας και τα διέθεσαν σε ανταγωνίστριες εταιρείες έναντι άγνωστης χρηματικής αμοιβής.

Μάλιστα, ένας εκ των δραστών είχε αναρτήσει στην προσωπική του σελίδα στο Facebook φωτογραφίες από μηχανήματα της μηνύτριας εταιρίας, ισχυριζόμενος ότι αποτελούν δικές του κατασκευές.

Αφού ενημερώθηκε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, παραγγέλθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, στο πλαίσιο της οποίας εκδόθηκε διάταξη και βούλευμα για άρση του απορρήτου των επικοινωνιών.

Στο πλαίσιο της έρευνας διενεργήθηκαν έρευνες στα σπίτια δύο εκ των εμπλεκομένων ατόμων, όπου βρέθηκαν, σε σκληρούς δίσκους και φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές, πληθώρα αρχείων και σχεδίων της εταιρίας, καθώς και αρχεία που καταδεικνύουν τη συνεργασία των δύο εμπλεκομένων με ανταγωνίστριες εταιρίες.

Διαπιστώθηκε, επίσης, άλλοι δύο από τους εμπλεκόμενους διαμένουν πλέον στο εξωτερικό, όπου έχουν αναπτύξει παρόμοια επαγγελματική δραστηριότητα με την καταγελούσα εταιρεία.

Η δικογραφία τακτικής διαδικασίας θα υποβληθεί στην αρμόδια Εισαγγελία Πρωτοδικών.

Τα σχόλια είναι κλειστά.