Ειδησεογραφικό site

Έκκληση Πάπα Φραγκίσκου: «Προσευχηθείτε για μένα, έχω πρόβλημα υγείας»

32

Ο προκαθήμενος της Καθολικής Εκκλησίας, Πάπας Φραγκίσκος, επισκέφθηκε την παραλιακή ιταλική πόλη Όστια και μίλησε σε μια ομάδα πιστών, που είναι ηλικιωμένοι και άτομα με ειδικές ανάγκες. Ο Πάπας ζήτησε από τους πιστούς να προσεύχονται για εκείνον, επειδή είναι ηλικιωμένος και υποφέρει από προβλήματα υγείας, για να συμπληρώσει ότι αυτά τα προβλήματα δεν είναι πάντως σοβαρά.

Ωστόσο, οι νέες δηλώσεις του Πάπα σχετικά με την υγεία του, δημιούργησαν φόβους ότι αντιμετωπίζει κάποιο σοβαρό πρόβλημα, αφού και στο παρελθόν ο ίδιος είχε δηλώσει σε δημοσιογράφους πως αναμένεται να ζήσει μόνο δύο με τρία χρόνια και η παραμονή του στην θέση του προκαθήμενου της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας θα είναι σύντομη.

Κατά την ομιλία του προς τους πιστούς, στην Όστια, ο Πάπας Φραγκίσκος είπε: «Ευχαριστώ τον Θεό που σε αυτή την κοινότητα οι ηλικιωμένοι και οι άρρωστοι έχουν φροντίδα. Όταν σε μια κοινότητα δεν υπάρχει φροντίδα γι’ αυτούς τους ανθρώπους, τότε κάτι δεν πάει καλά με την κοινότητα. Σας ζητώ να προσευχηθείτε για μένα, είμαι ηλικιωμένος και λίγο άρρωστος, όμως δεν πρόκειται για κάτι πολύ σοβαρό».

Τα προβλήματα υγείας που έχει αντιμετωπίσει μέχρι σήμερα ο Πάπας Φραγκίσκος και που έχουν γίνει ευρέως γνωστά είναι μια ισχιαλγία, καθώς και το ότι ένα μέρος από τον ένα πνεύμονά του αφαιρέθηκε, όταν ακόμα ήταν νέος. Πάντως, ορισμένα δημοσιεύματα έχουν κατά καιρούς επισημάνει ότι οι γιατροί του Πάπα του συνέστησαν να χάσει βάρος, νωρίτερα μέσα στο 2015, καθώς έχει παρουσιάσει δυσκολίες στην αναπνοή, κάτι ,που ίσως δείχνει, ότι ο Πάπας αντιμετωπίζει προβλήματα με την καρδιά του.

Επίσης, οι γιατροί του τον συμβούλευσαν να σταματήσει να τρώει ζυμαρικά κάθε μέρα. Το Βατικανό δίνει ιδιαίτερη σημασία στην υγεία του Πάπα Φραγκίσκου, καθώς ο προκάτοχός του, Πάπας Βενέδικτος, παραιτήθηκε το 2013, λόγω του προχωρημένου της ηλικίας του και της αδυναμίας να εξακολουθεί να ανταποκρίνεται στα καθήκοντά του.

Τα σχόλια είναι κλειστά.