Ειδησεογραφικό site

Έδιωξαν τυφλή από τα McDonald’s, επειδή είχε μαζί της σκύλο – οδηγό!

37

Η Tina Marie Asikainen, μια τυφλή γυναίκα από την πόλη Φρέντρικσταντ, στη Νορβηγία, επισκέφθηκε ένα εστιατόριο των McDonald’s μαζί με την πεντάχρονη κόρη της και τον οδηγό – σκύλο της, ένα μαύρο λαμπραντόρ, τον Ρεξ. Πριν η γυναίκα αρχίσει να τρώει πέντε άτομα από το προσωπικό της ζήτησαν να φύγει επειδή είχε μαζί της σκύλο.

Όπως η ίδια έγραψε αργότερα στο facebook, ο σκύλος της έφερε επάνω του ειδική ταμπέλα που έγραφε ότι είναι σκύλος – οδηγός, αλλά, παρά τις διαμαρτυρίες της τυφλής γυναίκας, το προσωπικό αδιαφόρησε και με φωνές έδιωξε την τυφλή γυναίκα από το εστιατόριο.

Το περιστατικό συνέβη την περασμένη Παρασκευή μπροστά στα έκπληκτα μάτια είκοσι πελατών, που εκείνη την ώρα έτρωγαν μέσα στο κατάστημα και η τυφλή μητέρα ένιωσε τόσο άσχημα από την συμπεριφορά του προσωπικού, που ξέσπασε σε κλάματα. Πάντως, η γυναίκα έγραψε στην ιστοσελίδα της στο facebook, ότι κάλεσε την αστυνομία, που έφθασε στο κατάστημα και επέπληξε τους πέντε υπαλλήλους.

Σύμφωνα με την σχετική νομοθεσία στη Νορβηγία δεν επιτρέπεται στους ιδιοκτήτες εστιατορίων να εμποδίζουν την είσοδο ατόμων με ειδικές ανάγκες στα καταστήματά τους, όταν αυτά τα άτομα συνοδεύονται από σκύλους – οδηγούς.

Η εκπρόσωπος δημοσίων σχέσεων της αλυσίδας McDonald’s στην Νορβηγία, Kathrine Moe, δήλωσε για το περιστατικό στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP): «Αν αυτό είναι αλήθεια, εκφράζουμε την λύπη μας, γιατί είναι κάτι που δεν θα θέλαμε να συμβεί».

Τα σχόλια είναι κλειστά.