Ειδησεογραφικό site

Έβρος: Εκκενώνονται σπίτια στο Ορμένιο

52

Την άμεση εκκένωση των σπιτιών που βρίσκονται κοντά στην κοίτη του ποταμού Έβρου στον οικισμό του Ορμενίου αποφάσισε το Συντονιστικό Όργανο της Πολιτιστικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, μετά τη ρήξη του αναχώματος, σήμερα το πρωί, από τη μεγάλη πίεση των υδάτων του ποταμού Έβρου.

Η εκκένωση των σπιτιών που βρίσκονται πλησίον του ποταμού κρίθηκε αναγκαία, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημήτρη Πέτροβιτς, καθώς είναι άγνωστο τι διαστάσεις θα λάβει το πλημμυρίκο φαινόμενο μετά την εξέλιξη με τη ρήξη του αναχώματος.

Το βράδυ, σύμφωνα με το e-evros, έσπασε το ανάχωμα με αποτέλεσμα να πλημμυρίσει αρχικά ο κάμπος και το γήπεδο και τα νερά να προσεγγίζουν τα σπίτια του χωριού. Αμέσως ξεκίνησαν προσπάθειες κατασκευής πρόχειρου αναχώματος στο χωριό με τη μεταφορά χώματος.

Ωστόσο, δεδομένων των εξελίξεων, σήμερα το πρωί ο Δήμαρχος Ορεστιάδας, Βασίλης Μαυρίδης, αποφάσισε να εκκενωθεί το χωριό προκειμένου να μην κινδυνεύσει ανθρώπινη ζωή.

Όλοι οι φορείς είναι παρόντες και αυτό που διευκρινίζουν είναι ότι τα όσα διαδραματίζονται είναι της ίδιας δυναμικής με τα όσα συνέβησαν το 2004.

Αυτό που διαμηνύουν είναι ότι απαιτείται ψυχραιμία και όχι πανικός ενώ κάνουν έκκληση στους κατοίκους να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών για να αποφευχθούν τα χειρότερα.

Τα σχόλια είναι κλειστά.