Ειδησεογραφικό site

Έβαλαν την ουρά στα σκέλια Παραστρατίδης – Βουδούρης για τις απαράδεκτες δηλώσεις τους

29

Σε ανασκευαστική δήλωση προχώρησαν οι Θεόδωρος Παραστατίδης και Οδυσσέας Βουδούρης, μετά τον σάλο που προκλήθηκε από τις χθεσινές τους αναφορές  για «σκιές πάνω από βουλευτές», που ερμηνεύτηκαν ως υπονοούμενα για γενικευμένο χρηματισμό βουλευτών.

 

Οι δύο ανεξάρτητοι βουλευτές στράφηκαν κατά ορισμένων ΜΜΕ κατηγορώντας τα πως «παραμόρφωσαν την τοποθέτησή τους» και «έδωσαν αδίκως ένα περιεχόμενο προσωπικής επίθεσης, που δεν έχει καμία σχέση με τις θέσεις μας».

 

Όπως υποστηρίζουν, μέριμνά τους ήταν να ξεπεράσουν «το βαρύ κλίμα που δημιουργήθηκε το τελευταίο διάστημα, σχετικά με το θέμα της εκλογής Προέδρου Δημοκρατίας και όχι να αφήσουν υπόνοια χρηματισμού κάποιων βουλευτών».

 

«Επαναλαμβάνουμε ότι ουδέποτε στοχεύσαμε να απαξιώσουμε κανένα συνάδελφο βουλευτή και ακόμα περισσότερο να ”κατηγορήσουμε” οποιονδήποτε», συμπληρώνουν.

 

Οι κ. Παραστατίδης και Βουδούρης αναφέρουν ακόμη ότι δεν επιθυμούν να τροφοδοτήσουν «οποιαδήποτε πολεμική προσωπικού χαρακτήρα, η οποία συμβάλει στο να θολώσει το πολιτικό διακύβευμα των ημερών».

 

«Κατόπιν τούτου, δηλώνουμε ότι ανακαλούμε την δήλωσή μας της 19ης Δεκεμβρίου, διότι μόνο έτσι μπορεί να τερματιστεί η διαστρέβλωση των θέσεών μας. Και με αμείωτη ένταση συνεχίζουμε τον πολιτικό μας αγώνα για μια νέα πορεία με μια νέα πολιτική και κοινωνική πλειοψηφία», καταλήγουν.

 

Νωρίτερα τις επίμαχες αναφορές είχε αποδοκιμάσει ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ και ο Μανώλης Γλέζος ζήτησε οι δύο ανεξάρτητοι βουλευτές να μην συμπεριληφθούν στα ψηφοδέλτια του κόμματος σε περίπτωση εκλογών.

 

Συγκεκριμένα, ο ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθάρισε ότι «δεν υιοθετεί αστήριχτα επιχειρήματα και γενικεύσεις χωρίς συγκεκριμένα στοιχεία, που αφήνουν ερωτηματικά για τη στάση των βουλευτών».

 

Ο κ. Γλέζος σημείωσε ότι «είναι ανεπίτρεπτο βουλευτές της σημερινής βουλής να εξαπολύουν λάσπη εναντίον συναδέλφων τους -με τους οποίους διαφωνούμε κάθετα- περί χρηματισμού τους έτσι χωρίς στοιχεία και ανεξέλεγκτα».

 

«Ο ΣΥΡΙΖΑ αν θέλει να υπηρετήσει τον λαό και τον τόπο, ας αναρωτηθεί: Με τέτοιες συμπεριφορές θα υπηρετήσουμε το στόχο μας;», πρόσθεσε και τόνισε ότι «οι δύο βουλευτές δεν πρέπει με κανένα τρόπο να συμπεριληφθούν στα ψηφοδέλτιά του».

 

Η τοποθέτηση Παραστατίδη – Βουδούρη προκάλεσε εμφύλιο και στις τάξεις των ανεξάρτητων βουλευτών με βαρύτατους χαρακτηρισμούς και απειλές για μηνύσεις.

 

Ενδεικτική είναι η αντίδραση του Χρήστου Αηδόνη, ο οποίος  εντός του Κοινοβουλίου συμβούλευσε τους δύο βουλευτές «να προσέχουν να μην κυκλοφορούν πολύ αυτές τις μέρες, γιατί είνα από χωριό «και έχουμε τη φήμη πρωτόγονου».

 

Οργισμένες ήταν επίσης οι αντιδράσεις του Σπύρου Λυκούδη και του Γρηγόρη Ψαριανού.

 

«Θα μηνυθούν αλλά δεν τους νοιάζει δεν έχουν τσίπα» είπε ο κ. Λυκούδης και κάλεσε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, «εάν θέλει να σταθεί όρθιος να μην συμπεριλάβει στα ψηφοδέλτιά του αυτά τα άθλια υποκείμενα».

 

«Μπορεί και να εκτελούν συμβόλαια υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ ή να πρόκειται για μια προσπάθειά τους για να ενταχθούν στα ψηφοδέλτιά του του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης», εκτίμησε ο κ. Ψαριανός.

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.