Ειδησεογραφικό site

Άρση ασυλίας του βουλευτή της ΝΔ Μιχ. Ταμήλου για τέσσερις υποθέσεις

30

Τις τέσσερις από τις πέντε αιτήσεις για άρση ασυλίας του βουλευτή της ΝΔ Μιχάλη Ταμήλου ενέκρινε η Βουλή, ενώ απέρριψε την αίτηση για άρση ασυλίας του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρου Κοντονή.

Η Βουλή δεν ήρε την ασυλία του Μ. Ταμήλου, μετά από μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση που του είχε ασκήσει ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στα Τρίκαλα Γ. Οικονόμου, ύστερα από ραδιοφωνική εκπομπή στην οποία συμμετείχαν κι οι δύο, όπου είχαν έντονη λεκτική αντιπαράθεση και αντάλλαξαν χαρακτηρισμούς. Το αίτημα άρσης της ασυλίας του Μ. Ταμήλου για την συγκεκριμένη υπόθεση απορρίφθηκε με 151 ψήφους κατά, 4 υπέρ, 8 παρών και 2 λευκά.

Από τις τέσσερις υποθέσεις του Μ. Ταμήλου που εγκρίθηκαν, οι δύο αφορούσαν τη θητεία του ως Δημάρχου Τρικκαίων και οι άλλες δύο την επιχείρηση στην οποία ήταν συνέταιρος. Ο βουλευτής της ΝΔ ζήτησε την άρση της ασυλίας του για τις υποθέσεις αυτές.

Τα αποτελέσματα για κάθε υπόθεση ήταν:

α) 153 ναι, 9 όχι, 3 παρών

β) 151 ναι, 9 όχι, 4 παρών, 1 λευκό

γ) 150 ναι, 9 όχι 3 παρών, 3 λευκά

δ) 152 ναι, 8 όχι, 3 παρών, 2 λευκά

Η υπόθεση του Στ. Κοντονή αφορούσε μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση από τον πρώην Δήμαρχο Αρκαδίων Ζακύνθου, Στ. Μποζίκη και η ψηφοφορία ήταν 4 ναι, 157 όχι, 2 παρών, 2 λευκά. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ (όπως παλαιότερα και ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας) είχε καταθέσει ερώτηση στη Βουλή που αφορούσαν ελέγχους στο Δήμο Αρκαδίων σχετιζόμενους με κλοπή δημοσίου χρήματος από το τμήμα Αλλοδαπών του Δήμου.

Παρεμβαίνοντας στη Βουλή, ο Στ. Κοντονής απέδωσε τιμή στους δύο υπαλλήλους που οδήγησαν στην αποκάλυψη του σκανδάλου, τον Δ. Συνετό, δημοτικό υπάλληλο που «δεν έσκυψε το κεφάλι στις πιέσεις» και την Δ. Παπατριανταφύλλου, γραμματέα της πρεσβείας της Ελλάδας στο Πεκίνο, αλλά και τις δύο ελέγκτριες, Στ. Βαθροκοίλη και Ουρ. Κατσικά, που συνέταξαν το πόρισμα των επιθεωρητών δημόσιας διοίκησης για την υπόθεση.

Το πόρισμα, κατά τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, καταδεικνύει «αίσχη» καθώς, όπως είπε, οι εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο κλέβανε τα παράβολα Δημοσίου και Δήμου κι εξαφάνιζαν φακέλους αλλοδαπών έναντι 7.000 ευρώ.

Πηγή: naftemporiki.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.