Ειδησεογραφικό site

«Άνοιξε» η εφαρμογή των αιτήσεων για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα

54

Ενεργοποιήθηκε το Σάββατο η ιστοσελίδα energo-eke.gr στην οποία οι δικαιούχοι μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις προκειμένου να εισπράξουν το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα.

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει στις 28 Φεβρουαρίου.

Για την ένταξη στο πρόγραμμα θα λαμβάνεται υπόψη το πραγματικό εισόδημα του πολίτη, από το οποίο θα αφαιρείται το 20% του εισοδήματος από μισθωτή εργασία καθώς επίσης οι εισφορές κοινωνικής ασφάλισης και αλληλεγγύης.

Σε πρώτη φάση για την καταβολή του επιδόματος επελέγησαν οι κάτοικοι 13 δημών: Δράμας, Εδεσσας, Γρεβενών, Ιωαννίνων, Καρδίτσας, Λευκάδας, Μεσολογγίου, Χαλκίδας, Καλλιθέας, Τρίπολης, Σάμου, Σύρου, Μαλεβιζίου Κρήτης.

Στην πλήρη του ανάπτυξη το πρόγραμμα εκτιμάται ότι θα καλύπτει έως και 700.000 άτομα.

Το ετήσιο όριο εισοδήματος που θα εγγυάται πλέον η πολιτεία είναι κάτα 200 ευρώ το μήνα για μεμονωμένο άτομο και 300 ευρώ για ζευγάρι. Το ποσό αυξάνεται κατά 50 ευρώ για κάθε ανήλικο τέκνο και 100 ευρώ για κάθε ενήλικο τέκνο.

Για παράδειγμα ένα ζευγάρι με δύο ανήλικα παιδιά και χωρίς άλλο εισόδημα δικαιούται 4.800 ευρώ το χρόνο ή 400 ευρώ το μήνα.

Τα πρώτα μηνιαία επιδόματα  θα καταβληθούν στους δικαιούχους τον Δεκέμβριο. Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί τον Απρίλιο . Είτε το Δεκέμβριο πληρωθείτε για πρώτη φορά είτε τον Απρίλιο , το επίδομα θα σας πιστώνετε κάθε μήνα για ένα εξάμηνο.

Πηγή: protothema.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.