Ειδησεογραφικό site

Άννα Διαμαντοπούλου: Η ρήξη θα μας οδηγήσει στην απομόνωση

34

Επικριτική κατά της κυβέρνησης εμφανίζεται σε άρθρο της η πρώην υπουργός Άννα Διαμαντοπούλου, με αφορμή τη διαπραγματευτική τακτική των τελευταίων πέντε μηνών, εκτιμώντας ότι χάθηκε η μετεκλογική δυναμική.

Τώρα μια άμεση συμφωνία έχει γίνει αδιαπραγμάτευτη αναγκαιότητα, όπως σημειώνει, καθώς μια ρήξη θα είναι καταστροφική.

Όπως εκτιμά η κ. Διαμαντοπούλου, πάντως, σωστά ο Πρωθυπουργός θέτει το θέμα του χρέους ως προϋπόθεση για μια συμφωνία με τους εταίρους.

«Η ρήξη οδηγεί στην απόλυτη απομόνωση, οδηγεί στην απώλεια των ευρωπαϊκών πόρων, ανοίγει το δρόμο στην δραχμή. Ρήξη σημαίνει σκληρή λιτότητα στο διηνεκές . Και αυτό οφείλουν να το κάνουν σαφές όσοι προτρέπουν σε ρήξη, προβάλλοντας την ως το αντίβαρο των μνημονίων», υπογραμμίζει η κ. Διαμαντοπούλου και καλεί όσους την απεργάζονται, να βγουν επισήμως να περιγράψουν την επόμενη μέρα της ρήξης.

«Να μιλήσουν ξεκάθαρα, για το νόμισμα, την υποτίμηση, τις εισαγωγές, την παραγωγή, τους μισθούς, την αγοραστική τους αξία, τις τράπεζες, την απομόνωση από τις αγορές, το χρέος. Για τις δραματικές εξελίξεις που συνοδεύουν τη ρήξη, για τον κάθε πολίτη και για την Χώρα, με την εγκατάλειψη της Ε.Ε., των πόρων του ΕΣΠΑ, της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, της συνθήκης Σεγκεν, της ΕΚΤ και της ΕτΕΠ, των συμφωνιών παγκόσμιου εμπορίου, της ασφάλειας των συνόρων, κλπ».

« Όπως προσφυώς λέγεται «μετά την απομάκρυνση από το ταμείο ουδέν λάθος αναγνωρίζεται» και εδώ κριτής θα είναι ο κατεστραμμένος «κυρίαρχος λαός», καταλήγει η πρώην υπουργός.

Τα σχόλια είναι κλειστά.