Ειδησεογραφικό site

Άδωνις στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 : «Αν ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση θα γυρίσουμε στη δραχμή»»

32

Την άποψη της κυβερνητικού εκπροσώπου, Σοφίας Βούλτεψη, ότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση θα αδειάσουν τα ΑΤΜ, υποστήριξε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 και στην εκπομπή ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΑΦΕΣ, με τον Γιάννη Κουρτάκη και τον Παναγιώτη Τζένο.

«Αυτό που λέει η Βούλτεψη είναι αλήθεια. Εάν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ δύο πράγματα μπορούν να συμβούν. Αν πάει να κάνει αυτά που είπε στη ΔΕΘ, θα είμαστε στη δραχμή σε μια εβδομάδα. Η δεύτερη εκδοχή, είναι ότι ασχέτως του τι λέει ο Τσίπρας, τελικά δεν θα τα κάνει. Αυτό όμως δεν είναι κάτι που πείθει τις αγορές. Οι αγορές λαμβάνουν της μετρητής τα όσα λέει η αξιωματική αντιπολίτευση. Π.Χ. ότι θα καταργήσει τα μνημόνια. Θα παραβιάσει δηλαδή τους όρους του δανεισμού της χώρας. Αν συμβεί αυτό τα spreeds θα πάνε στα ύψη», ανέφερε χαρακτηριστικά και τόνισε: «Το κραχ ξεκίνησε από την Τρίτη, όταν το πρακτορείο bloomberg, έπαιξε την δημοσκόπηση του mega. Όταν η είδηση ήθελε τον ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση και τον Σαμαρά να πέφτει, άρχισαν να αποσύρουν χρήματα  και το χρηματιστήριο να πέφτει. Θα ήμασταν τελείως παράλογοι αν οι αγορές που μας δανείζουν δισεκατομμύρια δεν παρακολουθούν τα πάντα όσα γίνονται στην Ελλάδα.

Οι ξένοι λαμβάνουν πρωτογενή ενημέρωση για όσα συμβαίνουν στην χώρα, ασχέτως με τα όσα λέμε εμείς».

Ο κ. Γεωργιάδης ωστόσο, επέρριψε ευθύνες και στους πολίτες σχετικά με τις επιλογές τους μπροστά στην κάλπη: «Ευθύνες έχει και ο πολίτης που δίνει προβάδισμα στο ΣΥΡΙΖΑ στις δημοσκοπήσεις ή που ψηφίζει στις ευρωεκλογές ΣΥΡΙΖΑ. Ό,τι λέει ο λαός είναι σεβαστό, αλλά μπορεί να μην είναι σωστό.

Πρέπει η Ελλάδα να βγάλει δικά της λεφτά για να μην επιστρέψει στα δάνεια. Για να το κάνει αυτό θα πρέπει να κάνει μεταρρυθμίσεις. Για να κάνει μεταρρυθμίσεις πρέπει ο κόσμος να ψηφίσει ανθρώπους που θέλουν να κάνουν μεταρρυθμίσεις. Δεν θα βγούμε από την κρίση και την ανεργία ψηφίζοντας ΣΥΡΙΖΑ».

Τέλος, σχετικά με τις δηλώσεις του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι θεσμικό κόμμα, ο κ. Γεωργιάδης επανέλαβε ότι «Αφού φέρεται αντιθεσμικά ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν είναι θεσμικό κόμμα. Όταν λέει ότι θέλει να δει τον πρωθυπουργό για να ζητήσει την παραίτησή του, όταν λέει ότι δεν ψηφίζει Πρόεδρο Δημοκρατίας για να πέσει η κυβέρνηση, όταν λέει ότι οι βουλευτές χρηματίζονται, τότε δεν φέρεται θεσμικά».

Τα σχόλια είναι κλειστά.