Ειδησεογραφικό site

Άδωνις: Κάποια στιγμή και ο πρωθυπουργός κουράστηκε να τσακώνεται

30

Αυτοκριτική για το έργο της κυβέρνησης και τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στις μεταρρυθμίσεις, έκανε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης.

«Το τελευταίο εξάμηνο η Ελλάδα έμεινε πίσω στις μεταρρυθμίσεις, δεν είναι τρελοί οι Ευρωπαίοι που μας τα λένε» παραδέχτηκε.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης, συνέχισε λέγοντας, ότι η χώρα μας βρίσκεται μόλις, στην 119 θέση της ανταγωνιστικότητας, σύμφωνα με στοιχεία της αμερικανικής «Heritage Foundation».

Παράλληλα, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, εξαπέλυσε επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ, για τη στάση του, ενώ αναφερόμενος στις δηλώσεις Λαφαζάνη, ότι οι τράπεζες πρέπει να περάσουν σε κρατικό έλεγχο, τόνισε ότι για αυτό πρέπει να αποφασίσει η κοινωνία.

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη, «κάποιοι είχαν την άποψη ότι θα βρεθεί πολιτική λύση διαπραγμάτευσης με τρόικα, χωρίς να κάνουμε αυτά που έχουμε συμφωνήσει… Αν θέλεις να είσαι στο ευρώ και την ευρωζώνη ακολουθείς τους κοινούς κανόνες που έχουν αυτές οι χώρες και αυτοί είναι οι κανόνες καπιταλισμού, έτσι δουλεύουν οι προηγμένες χώρες.»

«Αν θέλεις να είσαι στο ευρώ πρέπει να ακολουθήσεις κάποιους κανόνες. η κοινωνικοποιήση των τραπεζών δεν είναι μέσα στους κανόνες. η Ευρώπη έχει κάνει τραπεζική ένωση. Δεν μπορείς να αγγίξεις τις τράπεζες. Αν γίνει αυτό που λεει ο κ. Λαφαζάνης, αν ο Λαφαζάνης αγγίξει τις τράπεζες σημαίνει ότι είσαι έξω από την Ευρώπη… Τέλεια και παύλα» υπογράμμισε.

Τα σχόλια είναι κλειστά.