Ειδησεογραφικό site

Άδωνις Γεωργιάδης: «Οι Συριζαίοι με κορόιδευαν που έβγαινα στη τηλεόραση και τους έκατσε ο Βαρουφάκης»

51

Καλεσμένος στα Καρντάσιανς βρέθηκε το βράδυ της Τρίτης ο Άδωνις Γεωργιάδης και κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του είπε ανοιχτά τη γνώμη του για τον υπ. Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη.

«Είναι συμπαθέστατος. Με έχει ξεπεράσει και στην τηλεόραση. Εγώ είμαι… γατάκι μπροστά του. Έχουμε μιλήσει ελάχιστα στη Βουλή, δεν είμαστε φίλοι, δεν τον ξέρω. Είναι εξαιρετικά συμπαθής άνθρωπος, αλλά γι’ αυτή την δουλειά δεν κάνει. Όταν πας στην Ευρώπη να πάρεις λεφτά, δεν τσακώνεσαι με όποιον βλέπεις μπροστά σου, κάνεις και λίγη διπλωματία. Ο άνθρωπος αυτός έχει τσακωθεί με όλους τους συναδέλφους του υπουργούς. Δεν είναι τακτική του. Άμα ήταν τακτική θα έπρεπε να έχει κερδίσει και λεφτά. Λεφτά δεν έχει φέρει. Είναι πολύ καλός επικοινωνιακά, είναι χαρισματικός άνθρωπος, δεν υπάρχει αμφιβολία. Επίσης πρέπει να πω ότι κατά βάση θεωρώ ότι είναι πιο κοντά σε εμάς, υπό την έννοια ότι είναι ταγμένος υπέρ του ευρώ, ενώ μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν και άλλοι που είναι υπέρ της δραχμής. Οπότε υπό αυτή την έννοια, καλύτερα που είναι αυτός σε αυτή τη θέση. Αλλά νομίζω ότι το έχει χάσει».

Ακόμη σχολίασε το στυλ του και την επιλογή του να μην φοράει γραβάτα ούτε στις επίσημες συναντήσεις του στην Ευρώπη.

«Εγώ δεν μπορώ στη δουλειά να είμαι χωρίς γραβάτα. Νομίζω ότι τον έχει βλάψει και αυτό. Γιατί προκάλεσε την Ευρώπη με όποιον τρόπο μπορούσε και αυτό δεν είναι καλή τακτική, είναι λανθασμένη. Έκανε να ασχολούνται όλοι μαζί του, τσακώθηκε με όσους μπορούσε και τώρα προσπαθεί να διαχειριστεί αυτό που έχει δημιουργήσει», είπε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

Μάλιστα τόνισε πως ο Γιάνης Βαρουφάκης βγαίνει περισσότερες φορές στην τηλεόραση σε σχέση με εκείνον και είπε: «Έχει μεγάλη πλάκα. Οι Συριζαίοι, όταν ήμουν Υπουργός Υγείας με κορόιδευαν από το πρωί μέχρι το βράδυ επειδή έβγαινα συνέχεια στα κανάλια. Και εν πολλοίς είχαν δίκιο. Και τους έκατσε ο Βαρουφάκης που είναι ταυτόχρονα σε τρία ραδιόφωνα, σε δυο τηλεοράσεις και τσακώνεται και στο twitter με κάνα δυο δημοσιογράφους. Ο άνθρωπος είναι φαινόμενο».

Τέλος για το μέλλον του Γιάνη Βαρουφάκη, ως Υπουργός Οικονομικών, πρόσθεσε: «Δεν νομίζω να φτάσει μέχρι το Πάσχα. Δεν το λέω με κακία, αλλά πιστεύω πως ότι πάει στραβά, ο ΣΥΡΙΖΑ θα το φορτώσει στον Βαρουφάκη. Είναι ο πιο εύκολος αποδιοπομπαίος τράγος για τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, φυτευτός ήρθε, δεν είναι σε καμία από τις τάσεις, τις συνιστώσες αυτές που έχουν, θα τον θυσιάσουν για πλάκα. Και κάνει και λάθος που δεν φέρνει τη σύμβαση στη Βουλή διότι δεν έχει καταλάβει, επειδή είναι νέος στη Βουλή και δεν ξέρει, ότι αν βάλει μόνο αυτός υπογραφή, εάν πάει κάτι στραβά στην οικονομία της χώρας και θέλουν να φορτώσουν σε κάποιον και τις ποινικές ευθύνες, θα είναι μόνος του. Θα είναι ο μόνος που θα έχει βάλει υπογραφή. Αυτή τη διάταξη που επικαλούνται τώρα, την είχε βάλει ο Παπακωνσταντίνου στο πρώτο μνημόνιο. Δεν έκανε χρήση ούτε ο Παπακωνσταντίνου, ούτε ο Βενιζέλος, ούτε ο Στουρνάρας. Όλοι τα πηγαίναν στη Βουλή, ενώ μπορούσαν να τα υπογράψουν μόνοι τους. Γιατί σου λέει “θα πάρω εγώ μόνος μου μία τόσο κολοσσιαία ευθύνη για την χώρα; Όχι θα πάμε στη Βουλή και θα πάρει ευθύνη η Βουλή”. Τώρα ο Βαρουφάκης, δεν ξέρει ο άνθρωπος και του φορτώνουν όλο πάνω του. Εγώ στη θέση του δεν θα το έκανα. Το λέω με μεγάλη ειλικρίνεια».

Τα σχόλια είναι κλειστά.