Ειδησεογραφικό site

Άγριος ξυλοδαρμός ελεγκτών στο Μετρό από νεαρό!

33

Συνεχίζεται η ένταση μεταξύ σώματος ελεγκτών και επιβατών Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, καθώς μακραίνει η λίστα των διαπληκτισμών, τα οποία καταλήγουν ακόμη και σε βίαια ξεσπάσματα. Την Πέμπτη το μεσημέρι, δύο ελεγκτές του μετρό ξυλοκοπήθηκαν από νεαρό, από τον οποίο ζήτησαν να επιδείξει το εισιτήριό του. Ο νεαρός, ο οποίος σύμφωνα με μαρτυρίες πρέπει να ήταν γνώστης κάποιας πολεμικής τέχνης, έδειρε τους ελεγκτές αρνούμενος να τους δείξει εισιτήριο. Το περιστατικό έλαβε χώρα στον σταθμό του μετρό «Ευαγγελισμός», υπό το βλέμμα ειδικού φρουρού, ο οποίος αμέσως κάλεσε την Αστυνομία. Οι αστυνομικοί προσήλθαν ταχύτατα, συνέλαβαν τον νεαρό και τον μετέφεραν στο Α.Τ. Συντάγματος.

Ωστόσο, η εξέλιξη δεν ήταν τόσο απλή για τους ελεγκτές, οι οποίοι είχαν καλέσει το ΕΚΑΒ προκειμένου να μεταφερθούν σε νοσοκομείο, ώστε να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Κι αυτό, διότι οι αστυνομικοί που προχώρησαν στη σύλληψη του νεαρού, είχαν αντίθετη άποψη. Ανάγκασαν τους δύο τραυματισμένους ελεγκτές να προσέλθουν στο Αστυνομικό Τμήμα, πριν προχωρήσουν σε οποιαδήποτε ενέργεια. Αν ήθελαν, όπως τους είπαν οι αστυνομικοί, θα μπορούσαν να καλέσουν το ΕΚΑΒ να τους παραλάβει από το Αστυνομικό Τμήμα, αφού ολοκληρώνονταν οι τυπικές διαδικασίες.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η ΣΤΑΣΥ (Σταθερές Συγκοινωνίες) έχει προ πολλού εκφράσει τη δυσαρέσκειά της όσον αφορά τη σύμβαση που έχει συνάψει με την Αστυνομία, για την παροχή κάλυψης σε σταθμούς του δικτύου της. Κύκλοι της εταιρείας καταγγέλλουν ότι δεν τηρούνται οι όροι της σύμβασης, καθώς διατίθενται για τη φύλαξη των σταθμών πολύ λιγότερα άτομα από την Αστυνομία απ’ όσα προβλέπεται. Παράλληλα, εξηγούν, ότι οι αστυνομικοί που έρχονται στους σταθμούς δεν έχουν υποβληθεί στην παραμικρή εκπαίδευση, με αποτέλεσμα να μην έχουν την ελάχιστη απαιτούμενη γνώση του σιδηροδρομικού περιβάλλοντος στο οποίο κινούνται.

kathimerini.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.